Tel:+40 745 153 381

Email: contact@drtatulescu.com

Ridicarea sânilor

Variatiile greutatii, modificarile hormonale, sarcinile si perioadele de alaptare modifica in timp volumul si tonusul tisular si astfel apare ptoza mamara.  Sanii pot fi afectati in grade diferite, de la o ptoza usoara, de cativa centimetri , ce implica numai glanda mamara pana la caderea  globala a sanului care nu  mai pastreaza nimic din raportul normal cu baza sa de implantare pe torace.

 

Indiferent de gradul ptozei mamare exista o procedura dedicata capabila sa readuca sanilor rotunjimea si tonusul.

 

In cazurile usoare si moderate aceasta se poate realiza prin mastopexia circumareolara (presupune o incizie circulara in jurul areolei, cicatricea fiind apoi disimulata la marginea areolei ). Interventia poate asocia  folosirea unui implant mamar daca e necesara si dorita si o marire de volum, augmentarea  facandu-se prin aceeasi incizie.

 

Incizia/cicatricea circumareolara

 

sanulcircumareolara

 

Daca in cadrul consultului preoperator constat ca nu voi putea obtine cel mai bun rezultat numai prin abordul periareolar va voi prezenta optiunea asocierii unei cicatrici verticale. Aspectul final al unei mastopexii circumverticale este superior celei periareolare insa nu toate pacientele sunt de acord sa aiba o cicatrice in plus, chiar daca aceasta se va estompa pana la disparitie in cateva luni.

 

Incizia/cicatricea circumverticala

 

sanulcircumverticala

 

Ptoza mamara de grad mare se corecteaza numai prin tehnici chirurgicale similare celor folosite pentru reductia mamara (micsorarea sanilor). Sunt interventii elaborate ce presupun repozitionarea areolei  si redistributia tesutului glandular prin reorganizarea arhitecturii sanului. Daca in primele doua cazuri functia glandei mamare ramane practic nemodificata, in cel din urma alaptarea dupa operatie va fi dificila sau imposibila.  Prinurmare eu sfatuiesc pacientele sa faca aceasta interventie numai dupa ce  vor fi cantarit bine situatia curenta si planurile de viitor.

 

Cicatricea in “ancora”

 

sanulancora

 

Va pot lamuri orice nedumerire legata de tipul interventiei necesare, rezultatul ce poate fi obtinut, riscuri si complicatii posibile in cadrul unei consultatii.