Tel:+40 745 153 381

Email: contact@drtatulescu.com

Mărirea sânilor

Interventia chirurgicala

Se realizeaza sub anestezie generala. Singura durere pe care o veti resimti inaintea operatiei este cea cauzata de punctia venoasa. Durerea postoperatorie  poate fi controlata cu medicamente antialgice.

Durerea este mai  intensa in cazul implanturilor pozitionate sub muschiul pectoral si este resimtita mai frecvent ca o tensiune crescuta, accentuata la miscarile bratelor si trunchiului.

In functie de tipul interventiei durata acesteia variaza intre o ora (augmentare simpla) si trei-patru ore (in cazul asocierii augmentarii cu mastopexia – ridicarea sanilor).

Suturile se realizeaza cu fire biocompatibile lent resorbabile, deci nu trebuie scoase; nodurile ramase pe suprafata pielii se vor taia dupa 2 saptamani.

 

Dupa operatie

Personalul clinicii va urmari atent evolutia postoperatorie, raspunzand prompt  cerintelor Dvs. Pentru confortul primelor ore dupa operatie puteti veni insotita de un membru al familiei sau de un prieten apropiat.

Veti purta o bustiera elastica din prima zi postoperator – asigura contentia si suportul sanilor reducand astfel durerea. Pentru a asigura un bun control al rezultatului final este obligatoriu  sa purtati bustiera permanent in primele 3 saptamani si apoi numai noaptea pentru inca trei saptamani (cel putin)

Evitati miscarile ample al bratelor si trunchiului, nu va ridicati din pat fara sa fiti ajutata si supravegheata.

A doua zi dupa operatie  se inlocuieste pansamentul si veti fi externata.

Sanii vor fi edematiati (umflati) si deci mai voluminosi decat atunci cand vindecarea se va incheia.  Pe suprafata pielii pot aparea echimoze (vanatai).

Senzatia de tensiune si durerea se diminueaza treptat. Pentru perioada de convalescenta vi se vor prescrie medicamente pentru controlul durerii.

Dupa 48 de ore de la interventie puteti face dus. Este interzisa insa imersia in apa (baie, piscina) in primele 2 saptamani.

Dupa 7-10 zile poate fi reluata activitatea profesionala daca aceasta nu presupune activitate fizica.

La 14 zile de la interventie se sectioneaza nodurile externe ale firelor de sutura. Procedura este nedureroasa.

Dupa o perioada de interdictie absoluta de 4 saptamani activitatea fizica va fi reluata treptat.

Incercati sa dormiti pe spate, cu trunchiul mai ridicat (cateva perne) in primele 3 saptamani.

Expunerea la raze ultraviolete (soare, solar) este interzisa pe perioada evolutiva a cicatricilor (6-9luni)

Nu purtati sutiene cu bordura metalica in primele 2-3 luni. Sunt preferate brasierele conformate elastice similare celor pentru fitness, adaptate volumului noului bust.