Tel:+40 745 153 381

Email: contact@drtatulescu.com

Mărirea sânilor

Simbol absolut al feminitatii si maternitatii, sanii au beneficiat dintotdeauna de o atentie deosebita. In mod natural au forme si dimensiuni din cele mai variate si rareori sunt simetrici. Si ca in orice alta arie de apreciere frumusetea lor e subiectiva. Putine femei insa sunt multumite de aspectul sanilor lor, mai ales in contextul mediatic prezent care promoveaza modele de frumusete destul de stricte.

 

Augmentarea mamara a aparut ca un raspuns firesc si a devenit una din operatiile cel mai des practicate in Chirurgia Plastica.  Continuu perfectionata, interventia se adreseaza  cresterii de volum dar si obtinerii unei cat mai bune simetrii. Este o operatie spectaculoasa pentru ca are rezultate imediate. Pentru augmentare se folosesc implanturile mamare.

 

Implantul mamar este un dispozitiv medical utilizat pentru marirea volumului, corectia formei si asimetriei sau reconstructia sanului.

Implanturile mamare sunt formate dintr-un invelis conformat (continatorul) si un material de umplere(continutul).  Invelisul  poate fi  realizat din silicon sau poliuretan. Continutul (substanta de umplere) poate fi serul fiziologic sau gelul siliconic cu diferite grade de coezivitate.

 

Implant cu gel coeziv

 

coeziv

 

 

Forma invelisului este cea care dicteaza forma implantului – rotund sau anatomic (in picatura).

 

Implanturi siliconice texturate

(rotund si anatomice)

 

 

rotundanatomic

 

Pentru introducerea implanturilor se folosesc curent doua tipuri de incizii: inframamara (pozitionata in santul care se formeaza sub san si astfel ascunsa) si periareolara (incizie in semicerc la marginea inferioara a areolei). Incizia inframamara este utilizata in cele mai multe cazuri. Foarte  rar  se foloseste incizia axilara din cauza ca nu asigura o vizibilitate intraoperatorie la fel de buna ca celelalte si  expune la riscul de pozitionare asimetrica a implanturilor.

 

Incizia inframamara si Incizia periareolara

 

sanulinframamarasanulperiareolara

 

 

inframamar

periareolara