Tel:+40 745 153 381

Email: contact@drtatulescu.com

Abdominoplastia

Variatiile mari ale greutatii, sarcinile repetate, supun peretele abdomenului unor stresuri tensionale in urma carora refacerea este dificila sau imposibila, apar vergeturi, sortul cutanat cu piele subtiata si inelastica, dehiscente (distantari) ale muschilor abdominali care favorizeaza aparitia herniilor si eventratiilor.

 

Abdominoplastia poate reface conturul armonios al abdomenului realizand atat tensionarea peretelui muscular  cat si corectia excesului de tegument si grasime subcutanata.

 

Operatia se desfasoara sub anestezie generala. Desi  presupune o incizie ce implica toata latimea abdomenului aceasta  e pozitionata intr-o zona ce va fi usor mascata de lenjerie.  Dupa operatie veti avea cateva tuburi de drenaj care se vor mentine 3-5 zile si veti purta o burtiera elastica. In primele zile va trebui sa mergeti cu trunchiul usor flectat pentru a evita tensionarea  liniei de sutura si durerea consecutiva. E bine ca in prima saptamana sa aveti ajutorul unui membru al familiei sau al unui prieten pentru mobilizare si toaleta zilnica.

 

Incizia pentru abdominoplastie

abdomenincizie

 

Daca excesul tegumentar nu poate fi rezolvat complet prin incizia de abdominoplastie se impune o interventie complexa care se numeste lifting circumferential si presupune continuarea posterioara a exciziei realizand in acelasi timp si liftingul de fese (Total Body Lift).

 

In cadrul consultului preoperator putem stabili impreuna interventia care vi se potriveste si va voi oferi mai multe detalii legate de aceasta.