Tel:+40 745 153 381

Email: contact@drtatulescu.com

Rinoplastia

Operatia

 

Puteti manca pana la miezul noptii dinaintea operatiei, apoi e important sa nu mai inghititi nimic.

Interventia se face sub anestezie generala. Pentru ca majoritatea cazurilor necesita remodelarea varfului nasului, folosesc tehnica rinoplastiei deschise. Aceasta inseamna ca exista o incizie vizibila pe columela (puntea de tegument ce separa narile) care se continua in interiorul nasului. Este abordul de electie pentru ca asigura o buna vizibilitate a structurii de suport a nasului si permite aplicarea tuturor procedurilor necesare obtinerii unui rezultat optim. Inciziile se vindeca dupa 7 zile si devin aproape insesizabile dupa cateva luni.

Incizia pentru rinoplastia deschisa

nasexternincizieFara meşe!

Daca interventia nu asociaza o componenta functionala importanta – deviatie semnificativa  a septului nazal, vechi fracturi consolidate deficitar , cornete nazale hipertrofiate – postoperator nu utilizez mese sau alta forma de tamponament intranazal.  Consider ca utilizarea lor reduce semnificativ si inutil confortul postoperator, fara influenta asupra rezultatului estetic. Astfel ca, desi mai dificil la inceput, veti putea respira pe nas inca din prima zi.

Pentru perioada imediata postoperatorie puteti veni in clinica impreuna cu un membru al familiei sau un prieten apropiat.

Personalul pregatit al clinicii va va supraveghea, ingriji si ajuta pe intreaga durata a  internarii.

 

Fara durere!

 

Pare greu de crezut insa rinoplastia NU doare. Incizia columelara poate fi resimtita ca o iritatie locala, nasul pare tensionat pentru ca se umfla sub un pansament si o atela termoplastica fixa, insa nimeni nu a acuzat durere.  In zilele a doua si a treia poate aparea o senzatie neplacuta de uscaciune a mucoasei nazale, mai ales daca abuzati de decongestionantele recomandate la externare.

Externarea se face a doua zi, dupa o toaleta atenta a nasului.  E posibil ca fata in general si pleoapele in special sa para umflate si sa apara vanatai. Edemul va disparea in prima saptamana, echimozele (vanataile ) dispar in 2-3 saptamani.

 

Dupa 7 zile se extrag  firele de sutura si se indeparteaza atela. Nasul va fi umflat asa ca nu trebuie sa judecati rezultatul operatiei in acest moment. Ritmul in care se remite edemul nazal e o variabila personala. De obicei in primele 30 de zile modificarile sunt semnificative, apoi continua intr-un ritm mai lent pana la 6 luni. La 1 an rezultatul se considera definitiv, nicio modificare dincolo de acest termen nemaiavand legatura cu interventia si evolutia postoperatorie.

Daca la 1 an de la operatie nasul prezinta neregularitati vizibile acestea se vor corecta fara vreun cost suplimentar.