Tel:+40 745 153 381

Email: contact@drtatulescu.com

Rinoplastia

Situat in mijlocul feţei, nasul este supus inevitabil atentiei si …criticii celor din jur. Desi nu exista un model  universal  aplicabil, un nas atragator este acela care se afla intr-un echilibru al proportiilor cu restul feţei.  Nasul este frumos numai impreuna cu chipul pe care se afla.

 

Rinoplastia modifica dimensiunile si forma nasului astfel incat acesta sa integreze perfect in echilibrul facial.  Altfel spus rinoplastia nu modeleaza nasul ideal ci nasul care vi se potriveste cel mai bine.  Considerata interventia estetica  cu cele mai inalte cerinte de tehnica chirurgicala, rinoplastia a inregistrat progrese semnificative in ultimele doua decenii.  Sunt posibile remodelari complexe ale scheletului modificat  – idiopatic, patologic sau traumatic – repozitionari ale reperelor importante in estetica faciala, augmentarea cu grefe a ariilor deficitare. Si toate acestea in contextul mentinerii nealterate sau ameliorarii functiei primordiale a nasului, aceea de pasaj primar pentru aerul inspirat, locul in care aerul e purificat grosier, umidificat si incalzit.

 

Operatia se adreseaza pacientilor de varsta adulta deoarece e necesara  atingerea unui platou de crestere osoasa, altfel rezultatul rinoplastiei va fi modificat de cresterea ulterioara. In situatii particulare interventia poate fi facuta si inainte de 18 ani daca exista indicatie certa si acordul scris al parintilor sau reprezentantului legal.

 

In cadrul consultului preoperator expuneti clar si deschis aspectele care va deranjeaza estetic sau functional  iar eu va voi propune solutiile pe care le consider optime. Rezultatul interventiilor estetice nu e o realizare unilaterala ci depinde de buna comunicare dintre noi. Vom discuta despre   cum decurge rinoplastia, ce trebuie sa faceti inainte si dupa interventia chirurgicala, eventualele limitari ale procedurii,  complicatiile posibile.  Cereti detalii despre lucrurile care vi se par neclare. Sunt deschis sa va raspund oricarei intrebari.

 

Inainte de operatie se vor preleva analize de  sange.

Informati-ne daca urmati un tratament  ce nu poate fi intrerupt!